Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SHIF


Lördagen den 18 maj hölls det första referensgruppsmötet i projektet ParaMe. Nio referensgruppsdeltagare träffades på Nordic Light Hotel i Stockholm för att ge synpunkter och idéer på användarvänlighet och design i det kommande digitala verktyget.
 
Är du aktiv inom parasport? Då har du chans att söka en rad olika fonder och stipendier senast den 1 juni.
 
Från nästa höst kommer personer med grava rörelsenedsättningar ha samma möjlighet som andra unga idrottare att kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå. RgRh-gymnasiet på Kungsholmen får från 2020 NIU-status.
 

1971 - Solnaspelen

(2019-05-18 09:00)
Organiserad idrott och tävlingar hade funnits i många år när Svenska Handikappidrottsförbundet bildades. Solnaspelen var en av de tidiga och årligen återkommande tävlingar som startade redan 1959.
 
Från passiv till aktiv. "Det går inte att underskatta symbolvärdet i att en person med rörelsenedsättning är en person påväg istället för passiv".
 

1970 - de som banade väg

(2019-05-11 09:00)
Några namn har betytt mycket för den tidiga utvecklingen av svensk Parasport. De som drev på för de första utredningarna, för bildandet av ett idrottsförbund och de som engagerade sig i arbetet både nationellt och internationellt.
 
Stockholmaren Åsa Llinares Norlin, har valts som ny ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.
 
Tre nya medlemmar har valts in i Parasport Sveriges Hall of Fame.
 
Hur ska svensk Parasport se ut i framtiden? Just nu pågår Svenska Parasportförbundets och Sveriges Paralympiska Kommittés förbundsmöte.
 
Svenska Parasportförbundet fyller 50 år och det kommer att firas och uppmärksammas under hela året med start nu i helgen. Här kommer vi att göra nedslag i parsportens historia och berätta om idrottshändelser och personer. Följ med på resan.
 
Den 4–5 maj håller Parasport Sverige förbundsmöte på Clarion Hotel Arlanda Airport. Idag, den 17 april, skickades e-post med nödvändig information till er som ska närvara.
 

Milstolpe för ALL>>IN

(2019-04-17 14:14)
Det nordiska samarbetsprojektet, ALL>>IN, fortsätter utvecklingsarbetet för att skapa och utveckla vägar för livslång fysisk aktivitet.
 
Parasport Sverige inleder nytt samarbete med Handelshögskolan i Stockholms Center for Sports and Business för att bidra till att lyfta organisationen.
 
Missa inte chansen att söka Parasport Sveriges och KONEs tillgänglighetsstipendium på 50 000 kronor för att möjliggöra din idrottsanläggning.
 
Ansök om Elitidrottsstipendium och få 50 000 kronor i stöd för att kunna kombinera elitidrott och eftergymnasiala studier.
 

Mångfaldscertifierad förening genom 

 

 

Vill du swisha KF Heros kan du göra det genom att scanna denna bild inne på swish. 

 

 

 

 

räknare
räknare

 

Vi reser tryggt och säkert med

 

Postadress:
Korpförening Heros - Korpen
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Besöksadress:
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Kontakt:
Tel: +46761446956, +46761446957
E-post: info@kfheros.se

Se all info