Hoppa till sidans innehåll

Elhockey på Köpis

10 SEP 2012 14:35
Reportage från Uppvisnings turnering i Elhockey
Valbo den 8 september 2012
  • Skapad: 10 SEP 2012 14:35

Till denna uppvisning hade IFAH – Stockholm samt Tuna Tanks – Eskilstuna ställt upp med varsitt lag. Uppvisningen började med Match mellan Hemmalaget KF Heros – IFAH som sedan följdes av match mellan IFAH och Tuna Tanks. Så rullade vi på med 6 matcher under dagen mellan 11.00-14.00 på ett för dagen välbesökt Köpis

Planen som var förlagd framför Lilla scenen på Valbo Köpcentrum var något förminskad för att få plats samt att underlaget av marmorplattor gjorde att deltagarnas färdigheter fick prövas rejält, vi kan väl kategorisera detta som spel med oslipade stolar på NHL rink.

Många förbipasserande besökare stannade upp för att titta och beundra dessa ungdomars skicklighet, och en hel del frågor kring sporten ställdes.  Elhockey som Idrott har funnits sedan början på 2000 –talet i Sverige och finns idag på etablerad på 6 platser i landet ( Gävle, Stockholm, Eskilstuna, Göteborg , Malmö samt Gotland) Sedan är den även på gång i Norrköping och Umeå samt en Ny förening i Dalarna i form av HASS IF i Hedemora i samverkan med Korpföreningen Avesta.

Dagen till ära kunde Vi stolt även presentara en helt nytillvekad sarg för ändamålet som med SWERINK`s hjälp och Sponsorbidrag från SANDVIK har tagits fram för sporten, utrustad med båsdörrar bla. vilket uppskattades av deltagarna och ledarna. Matcherna rullade på med byten och stämingen var god från alla de inblandade vilket gjorde detta till en succé för ändamålet – Att visa upp Sporten som en förhoppningsvis kommande Paralympisk gren.

 

Stort Tack till IFAH och Tuna Tanks att Ni ställde upp för detta

Skribent: Christer Ringh

Collen Sweden AB

WCVH logga.jpg


 

Mångfaldscertifierad förening genom 

 

 

Vill du swisha KF Heros kan du göra det genom att scanna denna bild inne på swish. 

 

 

 

 

 

 

 

Vi reser tryggt och säkert med

 

Permobils logga

 räknare
räknare

 

Postadress:
Korpförening Heros - Korpen
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Besöksadress:
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Kontakt:
Tel: +46761446956, +46761446957
E-post: This is a mailto link

Se all info

Diplom från Viggo foundation

 

Poster om Heros