Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SHIF


Digitala träningspass som med få hjälpmedel går att genomföra på hemmaplan. ParaPepp är äntligen här. "Gensvaret har varit helt fantastiskt", säger projektledaren Hanna Isaksson.
 
Nu är det hög tid att ansöka om kompensationsstöd till följd av coronapandemin och ta del av det stödpaket som regeringen har format till idrottsrörelsen.
 
30/30-fonden är ett initiativ från hockeymålvakten Henrik Lundqvist och Unibet. Syftet är att ge tillbaka till svensk idrott och hjälpa föreningar runt om i landet. De föreningar som väljs ut tilldelas 30 000 kronor.
 
Älvsby Parasport – så heter den allra första vinnaren i nyinstiftade ATG Drömfond Parasport.
 
Många känner till och använder sig redan av Google Street View. Nu introducerar Parasport Sverige Accessibility View – 360 graders-bilder över idrottsanläggningar där tillgängligheten är i fokus.
 
Från första maj kommer föreningar och förbund att kunna söka krisstöd och i mitten av juni kan Riksidrottsstyrelsen ta beslut om utbetalning.
 

2019 – Vinnarskallar

(2020-04-18 09:00)
De senaste åren har flera teveserier sänts där personer med funktionsnedsättning stått i fokus och som handlat om att ta sig igenom olika utmaningar. 2019 var det premiär på TV4 för ”Vinnarskallar” där ett gäng paraidrottare tävlade mot varandra.
 
För fyra år sedan förändrades Alexander Helanders livet drastiskt. Totalt 16 tumörer hindrade honom från att kunna gå. Tumörerna försvann, men kärleken till idrotten bestod.
 
Som ett led i strategin att främja breddverksamheten har förbundet ansökt om 90-konto, något som Svensk Insamlingskontroll nu har beviljat.
 
Hösten 2017 var det premiär för rookielägret ”Start Your impossible Camp”. Sedan dess har satsningen fortsatt med sex läger per år på olika platser i landet.
 
Med anledning av coronapandemin höll kronprinsessan Victoria ett digitalt möte med fem paraidrottare och representanter från Svenska Parasportförbundet. Syftet var bland annat att prata om vilka konsekvenser pandemin får för idrottarna.
 
De paraidrottare som tilldelats stipendium brukar vanligtvis motta dessa under fördrinken på Svenska Parasportgalan. I år hölls galan digitalt, utan fördrink, och därför meddelas årets stipendiater här. Stort grattis till er!
 
Den 4 februari 2017 är det premiär för parasportens egen gala där idrottarna belönas för sina prestationer under föregående år. Den första upplagan av Svenska Parasportgalan hålls på Scandic Continental som också fortsätter att stå värd för kommande
 
Registreringen är öppen för föreningar som vill vara med i ParaMe. Den allra första föreningen som registrerade sig var Lunds Karateklubb.
 
10 000 visningar. Svenska Parasportgalan 2020 blev en tittarsuccé. Samtidigt var den så mycket mer än det. "Det var fantastiskt kul att se engagemanget hos tittarna och gemenskapen", säger galans projektledare Sophie Wedberg.
 

Diplom från Viggo foundation

Mångfaldscertifierad förening genom 

 

 

Vill du swisha KF Heros kan du göra det genom att scanna denna bild inne på swish. 

 

 

 

 

 

 

Vi reser tryggt och säkert med

 

Permobils logga

 räknare
räknare

 

Postadress:
Korpförening Heros - Korpen
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Besöksadress:
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Kontakt:
Tel: +46761446956, +46761446957
E-post: info@kfheros.se

Se all info

Poster om Heros