Hoppa till sidans innehåll

Prisutmärkelse

28 NOV 2017 11:47
  • Skapad: 28 NOV 2017 11:47

Korpen Heros satsning på elhockey för funktionshindrade gav prestigefyllt pris i Europa

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2017 09:00 CEST

Anna Sundström, projektledare för företagsidrott tar emot Diversity Award för Korpen Heros insatser.

I samband med EM i företagsidrott som anordnades den 21-25 juni i Gent, Belgien delade EFCS (European Federation for Company Sport) ut en mångfaldsutmärkelse (diversity award). 

Genom att erkänna föreningar och organisationer som har gjort ett enastående bidrag till jämlikhet, mångfald och integration ibland de europeiska medlemsländerna har denna utmärkelse på kort tid blivit ett prestigefyllt och högt respekterat pris inom EFCS. The Diversity award för medlemsländer i EFCS delades ut för andra året i rad och årets vinnare blev Sverige via Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och Korpen Heros för deras insatser inom elhockeyn, en sport för personer med funktionsnedsättning.

”Vi är väldigt stolta och glada över denna utmärkelse som är ytterligare ett bevis på att vi inom Korpen arbetar hårt och rätt med att skapa möjlighet för alla att idrotta. Korpen Heros gör ett otroligt bra arbete och det känns extra kul att de får erkännande för sina insatser och sitt nytänkande”, menar Anna Sundström, projektledare för Korpens arbete med företagsidrott. 

Korpen Heros Gävle Elhockey en sport för alla

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans! 

Korpförening Heros är en av Korpens knappt 400 föreningar och vänder sig till killar och tjejer med behov av särskilt stöd.

Efterfrågan styr verksamheten och alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Syftet och målet med verksamheten är livskvalitet åt alla,Korpförening Heros vill att du ska må bra, utveckla dig själv och känna gemenskap samtidigt som du har kul.

Föreningens verksamhetsidé

Verksamhetsidén är ge livskvalitet åt alla genom motion, rekreation och friskvård i gemenskap. Syftet med verksamheten är att erbjuda aktiviteter för dem som inte själva söker sig till föreningslivet så att de får möjlighet att utöva och prova på olika idrotter och aktiviteter. Det finns inget krav på prestation utan alla platsar utifrån sina egna förutsättningar. Vi önskar bidra till deltagarnas sociala och personliga utveckling genom meningsfulla aktiviteter.

European Federation for Company Sport är en frivillig ideell organisation. EFCS huvudsyfte är att främja och utveckla idrottspraxis i den professionella miljön i hela Europa. Det grupperar europeiska nationella förbund för företagsport från hela Europa. De flesta av dessa medlemmar är företag som skiljer sig åt i storlek, form och verksamhet. EFCS huvudkontor ligger i Paris och sekretariatet i Wiesbaden.

Skribent: Christer Ring
Epost: Adressen Gömd

Kontaktinformation:

Ordförande

Inge Olsson

072-375 73 80

This is a mailto link

 

Kansli

Christer Ringh

076 - 144 69 56

This is a mailto link

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Heros - Korpen
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Besöksadress:
Brunnsgatan 46
80252 Gävle

Kontakt:
Tel: +46761446956, +46761446957
E-post: This is a mailto link

Se all info

Diplom från Viggo foundation

 

Poster om Heros